Mjesta

Ako ste u potrazi za nekretninom za odmor ili tražite stan ili kuću dalje od gradske gužve, svakako preporučujemo nekretnine u okolici Zadra u prekrasnim mjestima duž naše obale.

U radijusu od 50 km od Zadra smjestila su se brojna šarolika naselja i gradići u kojima je odlično boraviti i živjeti. U svakom mjestu imate nešto za vidjeti, bilo panorame i plaže, one šljunčane, pjeskovite ili stjenovite ili bogatu povijesnu ostavštinu, crkve, muzeje, arheološka nalazišta ili spektakularne lokacije i izletišta.

Naša agencija trenutno nudi nekretnine (apartmane, kuće i poslovne prostore) u sljedećim mjestima Zadarske županije:

PETRČANE – KOŽINO

Uputite li se u smjeru sjevero-zapada iz Zadra, prva dva naselja na koja nailazite su Petrčane i Kožino, oba još uvijek u sastavu grada Zadra. Zbog tolike blizine gradu (Kožino 7 km i Petrčane 10 km od Zadra), ova su naselja izrazito popularna za stanovanje i boravak tokom godišnjeg odmora. Oba su mjesta stoga poznata po ekskluzivnim vilama, luksuznom hotelskom smještaju (tu su hoteli Pinija, Falkensteiner i drugi), bogatoj gastronomskoj ponudi. Turizam je na osnovu navedenog u ova dva naselja na zavidnoj razini.

Na linku u nastavku pogledajte ponudu nekretnina: nekretnine Zadar Okolica

ZATON – NIN – PRIVLAKA

Nastavite li dalje u smjeru sjeverozapada od Kožina i Petrčana stižete do sljedećih super destinacija. Redom je tu Zaton sa svojim poznatim Zaton Holiday Resortom, stvoren za savršen obiteljski odmor. Mjesto je to koje oduševljava bogatim rekreacijskim sadržajima, nevjerojatnim plažama, često nagrađenim za čistoću i bistrinu mora. Put treba nastaviti u gradić Nin koji se nalazi 15ak kilometara od Zadra. Povijesna jezgra grada smjestila se na otočiću koji je mostovima povezan s kopnom, u Ninu se proizvodi vrhunska nadaleko poznata Ninska sol, najduljoj pješčanoj plaži u Hrvatskoj, a poznat je i po ljekovitom blatu kojeg nalazite u prirodnoj oazi pješčanih obala. Nadalje, prije Otoka Vira, 18 km od Zadra, na kopnu smjestila se Privlaka, na prostranom ravnom poluotoku, s preko 11 km dugom šetnicom uz obalu, idealno za ljubitelje biciklizma i šetače. Privlaka, također nudi jako velik izbor plaža, i svatko može ovdje pronaći nešto za sebe.

Na linkovima u nastavku pogledajte ponudu nekretnina: nekretnine Nin – Zaton, nekretnine Privlaka

BIBINJE – SUKOŠAN

U drugom smjeru, ako se uputite jugoistočno od Zadra, prvo stižete u Bibinje, a zatim u Sukošan. Dvije su to samostalne Općine s vlastitom školom, vrtićem, ambulantom, trgovinama, ljekarnom, brojnim restoranima i kafićima i drugim rekreacijskim sadržajem. Bibinje su gotovo spojene sa Zadrom i s blizu 4000 stanovnika, jedna je od brojnijih općina Zadarske regije. Sukošan se smjestio u zaljevu Zlatna Luka, 7 km od Zadra, a broji 3000 stanovnika. Marina Dalmacija, marina svjetske klase smjestila se upravo između ova dva mjesta.

Na linkovima u nastavku pogledajte ponudu nekretnina: nekretnine Bibinje, nekretnine Sukošan

SVETI PETAR NA MORU – TURANJ – SVETI FILIP I JAKOV

Nakon Sukošana, 18 km od Zadra, a nadomak grada Biograda na moru nižu se jedan za drugim, Sveti Petar, Turanj i Sveti Filip i Jakov. Ovo su prekrasna mala turistička mjesta smještena u srcu Dalmacije. Poznata su po nekadašnjim ljetnikovcima i perivojima zadarskih plemića. Privlačnim ova mjesta između ostalog čini i mogućnost bavljenja raznim sportskim aktivnostima na kopnu i moru. Posebnu draž daje im i blizina Kornatskih otoka na koje se organiziraju izleti. Slikoviti Pašmanski kanal s nizom malih otoka štiti ova naselja od jakih vjetrova s mora, što je prednost za kupače i nautičare.  U neposrednoj blizini nalazi se Vransko jezero, najveće jezero u Hrvatskoj, bogato slatkovodnom ribom.

Na linkovima u nastavku pogledajte ponudu nekretnina: nekretnine Sveti Filip i Jakov

BIOGRAD NA MORU

Biograd na Moru, grad i luka, smješten je 28 km južno od Zadra, na malom poluotoku i kopnu. Biograd je trajektna luka za otok Pašman. Zahvaljujući svom položaju na najrazvedenijem dijelu hrvatske obale Jadrana, ovo područje pruža izvrsne mogućnosti za nautički turizam i plovidbu kao malo koji dio Sredozemlja. Osim po svojem kulturnom i povijesnom naslijeđu, Biograd je također poznat po lijepim plažama, slikovitim uvalama i raznim smještajnim pogodnostima. U gradu postoji mnogo restorana s ponudom specijaliteta domaće i međunarodne kuhinje. Od 2017. godine tik prije Biograda možete pronaći i najveći park zabave u Hrvatskoj: Fun Park Biograd by Mirnovec.

Na linkovima u nastavku pogledajte ponudu nekretnina: nekretnine Biograd na Moru

PAKOŠTANE – DRAGE

Nakon Biograda na moru Južno se još spuštamo do Pakoštana i Draga, dva dalmatinska mjesta smještena u samom središtu jadranske obale i jedinstvenom položaju između mora i Vranskog jezera. Četiri nacionalna parka Kornati, Krka, Paklenica i Plitvička jezera te dva parka prirode Telašćica i Vransko jezero jedinstvene su ljepote koje okružuju Drage i Pakoštane.

Na linkovima u nastavku pogledajte ponudu nekretnina: nekretnine Pakoštane

POSEDARJE – VINJERAC

Ako se uputite sjeverno od Zadra, prema auto cesti, nakon 25 km stižete u Posedarje smješteno na obali Novigradskog mora, a izrazito blizu autocesti, što putovanje u ova mjesta čini jednostavnijim i bržim, odakle god dolazili. Brojne plaže, šljunčane, pješčane i kamene ova mjesta čine zanimljivom turističkom destinacijom, a u centru pronalazite sve što vam je potrebno za opuštenu svakodnevicu; trgovine, restorani, cafe barovi, ambulanta, škola itd. Vinjerac koji se nalazi u istoimenoj općini smjestio se na obali Podvelebitskog kanala, a posjetitelje oduševljava stara jezgra koja gotovo izgleda kao naslikana.

Na linkovima u nastavku pogledajte ponudu nekretnina: nekretnine Posedarje

RAŽANAC – RTINA – LJUBAČ

Produžite li obalom od Vinjerca prema zapadu nailazite na ribarsko mjesto Ražanac s jedinstvenim panoramskim pogledom na masivnu planinu Velebit i more. U Općinu Ražanac spadaju i naselje Rtina i Ljubač smještena na drugoj strani obale i orijentirano prema jugu i otoku Viru.

Na linkovima u nastavku pogledajte ponudu nekretnina: nekretnine Ražanac

MASLENICA – ROVANJSKA

Maslenica je naselje smješteno na obali Novigradskog mora. Blizina rijeke Zrmanje i planine Velebit daju poseban šarm ovom mjestu. Kanjon rijeke Zrmanje idealan je za sve ljubitelje raftinga. Zahvaljujući neposrednoj blizini autoceste Zagreb-Split i zračne luke Zadar ovo mjesto postaje sve traženija turistička destinacija, koja pruža pravi obiteljski odmor u prekrasnom ambijentu. Smještena u uvali gdje se miješaju kontinentalna i morska klima, na samom kraju Podvelebitskog kanala Rovanjska je savršena za miran život i odmor. Odlična lokacija, direktni izlaz na autoput, 25 minuta vožnje do Zadra, 10 minuta do Starigrada te 250 km do glavnog grada Zagreba Rovanjska i Maslenica postale su turističke oaze koje nude miran i ugodan odmor u Dalmatinskom ambijentu.

Na linkovima u nastavku pogledajte ponudu nekretnina: nekretnine Jasenice

STARIGRAD

Put završavamo u podnožju Nacionalnog Parka Paklenica i planine Velebit, na obalama Podvelebitskog kanala, gdje se smjestila još jedna turistička top destinacija: Starigrad Paklenica. Priroda je ovdje stvorila pejzaže kojima se jednostavno morate diviti, a svoje mjesto su tu pronašla naselja Starigrad, Seline i Tribanj.

Na linkovima u nastavku pogledajte ponudu nekretnina: nekretnine Starigrad

______________________________________________________________________

Izvori fotografija:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/08/Le_port_de_Bibinje.JPG