O Zadru i okolici

Da je Hrvatska obala prekrasna svima je jasno, a mi koji živimo u Zadru usudimo se reći da je upravo ovdje u centralnom dijelu hrvatske obale, odnosno u Zadru i okolici najljepše.

Spoj prirodnih bogatstava, povijesne ostavštine, moderne kulture i brojni sadržaji i aktivnosti koje nudi Zadarska regija su jedinstveni. Kada sve zbrojimo ovdje se živi još uvijek laganim tempom, u duhu dalmatinskih gradova i mjesta, u mediteranskom stilu, gastronomska ponuda je izvrsna i šarolika, klima idealno umjerena, ponuda sadržaja jako dobra, a život u gradu moderan.

U Zadru i Zadarskoj regiji možete lijepo živjeti ili izvrsno ljetovati.  

S obzirom na razgranatost obale i raznolikost podneblja i naših gradova, otoka i mjesta sigurni smo da za svakoga ovdje možemo naći idealnu nekretninu.

Put do Zadra vodi Vas preko mora brodom, zrakom avionom i preko odličnih autocesta autom ili autobusom. Više o prometnoj povezanosti Zadra i okolice možete saznati na stranici Prometna povezanost.

Pronađimo zajedno nekretninu za Vas!

Više o mjestima koja se prostiru na obali zadarske regije pronađite na linku Mjesta. Više o samom gradu Zadru pronaći ćete pod Zadar.

Zadarsku regiju izrazit o cijene i jedriličari i jahtaši, zbog brojnih otoka zadarskog arhipelaga, njihovih uvala i rtova i hridi. Više o našim otocima pročitajte na linku Otoci.

Zaviriti treba i u unutrašnjost Zadarske regije gdje se proizvode brojne naše delicije koje treba istražiti i kušati: maslinovo ulje, sirevi, pršuti, vina i još mnogo toga.

Bogatstvo povijesti ovog područja primijetiti ćete po nebrojenim arheološkim nalazištima, jako dobro očuvana i lijepo izložena.

________________________________________________________________

Izvori fotografija:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Zadar_(20069585463).jpg