Otoci

PREKRASNI OTOCI ZADARSKOG ARHIPELAGA

Zadarski arhipelag se sastoji od čak 300-tinjak otoka raštrkanih ispred i oko grada Zadra.

Živjeti ili ljetovati, odnosno boraviti u nekretnini  na otoku posebno je iskustvo.

Otoci su idealna destinacija za ljubitelje mora i netaknute prirode. Najljepše plaže na našoj obali pronaći ćete upravo na otocima. Uz razgranatu obalu naših otoka smjestila su se brojna slikovita dalmatinska, najčešće ribarska mjesta od kojih svako nudi brojne sadržaje, posebno u ljetnim mjesecima. Ako se tokom ljeta zateknete na nekom od otoka ne propustite tradicionalne ribarske fešte s dobrom glazbom i hranom!

Ukoliko uživate u plovidbi i jedrenju, a htjeli biste svoja četiri zida na čvrstom tlu, nekretnine na otocima su idealan izbor za Vas!

Naša agencija trenutno nudi nekretnine (apartmane, kuće i poslovne prostore) na sljedećim otocima:

OTOK VIR

Ponekad i zaboravimo da je otok, jer Otok Vir preko mosta povezan s kopnom i do njega stižete bez broda ili trajekta.  Izbor nekretnina na otoku Viru je izvrstan. Otok Vir jedno je od najpoznatijih turističkih središta u Hrvatskoj. Otok Vir smješten je na krajnjem sjeverozapadu Zadarske županije. Okružen je Virskim morem i Povljanskim kanalom te brojnim manjim zaljevima. Razvedenu obalu otoka Vira dugačku 31,43 km krase mnoge plaže, od pješčanih, šljunkovitih do kamenitih, stjenovitih, od napučenih uređenih plaža sa raznolikim sadržajima do intimnih uvalica, kao dijelom netaknute prirode. Plaže otoka Vira dijelom smještene uz borove šume s kristalno čistim morem, čine ovaj otok idealnim za obiteljski odmor. Osim turizma u ljetnim mjesecima, Vir je zimi idealna oaza mira za obiteljski život. Ima sve potrebne sadržaje: školu, dječji vrtić, trgovine, autobusni kolodvor, restorane i kafiće. Vir je od Zadra udaljen svega 26 km, dok je od najbližeg grada, Nina, udaljen 12 km.

Pogledaj ponudu nekretnina na Otoku Viru !

UGLJAN I PAŠMAN

Iako dva, ove otoke često spominjemo zajedno jer su međusobno povezani mostom pa gotovo čine jednu cjelinu. Treba naglasiti da se oni od otoka Zadarskog arhipelaga nalaze najbliže Zadru, pa ste na njima laganom plovidbom za tren oka (20ak minuta trajektom). S kopnom ih povezuje luka u Zadru i luka u Biogradu brojnim trajektnim i brodskim linijama. Preporučujemo da posjetite Ugljan na istoimenom otoku, Lukoran nadomak  poznate Olive Island Marine, šarmantno Preko, gdje je ujedno i Luka za trajekte i brodove iz Zadra, Kali s jednom od najvećih ribarskih flota na našoj obali Jadrana, Kukljicu te Dobropoljanu , Pašman i Ždrelac s prekrasnim plažama i stazama za šetanje. Svakako treba naglasiti da na ovim otocima nalazite sve svakodnevno potrebne sadržaje, od škola i vrtića, ambulante, ljekarne do brojnih trgovina, restorana i slično.

Provjeri ponudu nekretnina na otoku Pašmanu ili nekretnina na Otoku Ugljanu.

OŠLJAK

Tik prije Ugljana i Pašmana smjestio se još jedan mali otočić na kojeg ne treba zaboraviti, a to je Ošljak. Zvan još i Lazaret, ovo je otok na kojem ne voze automobili prava je oaza mira, u idiličnom okruženju s prekrasnom prirodom i panoramskim pogledom.

Nekretnine na Ošljaku se rijetko prodaju. Nudi li se trenutno nešto na Ošljaku provjeri klikom na ponuda nekretnina Ošljak.

DUGI OTOK

Dugi Otok s razvijenim izletničkim, nautičkim i sportskim turizmom je otok koji Vas uvijek iznova može iznenaditi i očarati. Otok s kopnom povezuje luka u Zadru redovitim brodskim i trajektnim linijama. Ovaj je otok savršena oaza mira sa šarmantnim i slikovitim mjestima, s raznolikim i brojnim prelijepim plažama i bujnom vegetacijom. Koliko je ovaj otok jedinstven dokazuje i to što je jugoistočni dio otoka zaštićen i proglašen Parkom prirode, a odmah na njega nadovezuje se Nacionalni Park Kornati. Posebnost otoka je i manifestacija Saljske užance u Salima, trodnevna saljska fešta, u sklopu koje nastupa i nadaleko poznata Tovareća mužika.

Vidi zemljišta i kuće na Dugom otoku koje nudimo na prodaju.

Između opisanih Otoka Ugljana i Dugog otoka smjestio se lijepi Otok Iž. Iž okružuje deset manjih otočića što tvori prekrasnu panoramu.  Središte otoka je Veli Iž smješten na sjevero-zapadnoj strani otoka u prekrasnoj uvali. Na drugoj strani smjestilo drugo slikovito naselje otoka, a to je Mali Iž. Suvremeno opremljena marina, hotel, igrališta, nekoliko domaćih gostionica i restorana upotpunjuju boravak na ovom otoku.

Pregledaj ponudu nekretnina na otoku Ižu.

SILBA

Silba, takozvana Vrata Dalmacije nalaze se zapadno od Zadra, gotovo na otvorenom moru. Iako jedan od udaljenijih otoka Zadarskog arhipelaga i on je još u Ilirsko doba bio nastanjen.

VRGADA

Otok Vrgada smjestio se nekoliko kilometara nasuprot mjesta Drage i Pakoštane. Obala bogata raznolikim plažama, prekrasnim uvalama, zelenilo guste borove šume ovaj otok čine savršenom oazom za miran i opuštajući odmor, a posebno kada se sva i žurba i automobili ostavljaju na kopnu. Otok s kopnom brodska linija povezuje svakodnevno iz Pakoštana i Biograda (8 puta dnevno).

Što nudimo na Vrgadi, provjerite u ponudi nekretnina na Vrgadi.

PAG

Na drugu stranu, sjeverozapadno od Zadra, nasuprot masivne planine Velebit smjestio se još i otok Pag spojen preko mosta s kopnom, a poznat je već u svijetu po jedinstvenoj prirodi, očaravajućim plažama, dugogodišnjoj tradiciji proizvodnje kvalitetnog sira, maslinovom ulju, paškoj soli i nezaobilaznoj paškoj čipki.

Da li nam je ostalno nešto u ponudi na Pagu provjerite na nekretnine na Pagu.

___________________________________________________________________

Izvori fotografija:
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Northern_Dalmatia_location_map.png
https://pixabay.com/de/kornaten-schutzgebiet-kroatien-1473269/