Prometna povezanost

Zadar se može pohvaliti izvrsnom prometnom povezanošču kopnom, morem i zrakom!

Kako do Zadra?

Avionom

Zadarska zračna luka nalazi se u Zemuniku donjem, udaljenom svega 10ak km od Zadra, što je vrlo praktično i omogućuje jednostavno i brzo putovanje u centar grada ili destinacije u Zadarskoj županiji, odnosno do lokacije Vaše nekretnine. Zračna luka trenutno uz čarter zrakoplove i generalnu avijaciju, ima linije kompanija Austrian Airlines, Titan Airways, Flybe/Stobart air, Croatia Airlines, Lufthansa, Easyjet, Eurowings, Luxair, Skywork, Vueling, a tu je i nezaobilazni Ryanair koje Zadar svakodnevno povezuju s Europom i svijetom. Već od travnja počinje razdoblje intenzivijih letova da bi se do ljeta maksimalno uvećao, sa značajnim brojem letova do konca listopada. Po dolasku na aerodrom vrlo jednostavno možete iznajmiti vozilo, a postoji i javni autobusni prijevoz do grada koji vrši “Liburnija d.o.o.”.

Do kojih sve destinacija možete letjeti polaskom iz zračen Luke Zadar, pogledajte na karti Zračne luke .

Autom / Autobusom

Do Zadarske županije i Zadra vodi vrlo dobar sustav autocesta odnosno A1, glavna hrvatska autocesta koja spaja Zagreb s Dalmacijom, a uključena je u europske koridore V i X, te u nastavku vodi put Ljubljane, Beča, Budimpešte ili pak s druge strane put Beograda, Istanbula ili Atene. Paralelno se proteže i dobra državna nenaplatna cesta (dvotračna) D1 – Lička magistrala.
Iz pravca Italije moguće je od Rijeke autocestom A7 koja se na Bosiljevu spaja na A1 ili slikovitom obalnom Jadranskom magistralom D8. Sama Zadarska regija ima dobar sustav lokalnih i regionalnih prometnica.

Više o autobusnim linijama možete saznati na stranicama zadarske Liburnije.

Brodom

Zadar ima trajektnu vezu s Anconom u Italiji kao spoj dvaju najbližih gradova na suprotnim stranama Jadrana. Prijevoznik je Jadrolinija, koja također ima katamaransku vezu od Pule do Zadra. Na području Zadarske županije razgranat je sustav trajektnih, katamaranskih i brzobrodskih veza koje spajaju svih 17 nastanjenih otoka, a centralno polazište je Zadar, odnosno Biograd za otoke Pašman i Ugljan. Veći otoci s više naselja imaju cestovne veze i autobusni prijevoz, a otoci Ugljan i Pašman spojeni su mostom.

Pregledajte plovidbene redove Jadrolinije.