Zadar

Tražite nekretninu u Zadru ili zadarskoj okolici?

Želimo Vas podsjetiti ili ako treba, upoznati s razlozima zašto je upravo Zadar idealan odabir za Vaš dom ili Vašu nekretninu za odmor!

Krenimo s geografskim položajem ovog prekrasnog hrvatskog grada. Ako želite znati precizno, Zadar se nalazi na 44°06’51” sjeverne zemljopisne širine i 15°13’40” istočne zemljopisne dužine. Zadar je svoj poprilično savršen položaj našao na razigranoj obali Jadranskog mora, na sjeveru Dalmacije kao sjedište Zadarske županije. Zadar prema moru čuvaju brojni šaroliki otoci, a leđa mu čuva masivna planina Velebit. Velebit s jedne, a modro more i otoci s druge strane tvore jedinstvene pejzaže i panorame vidljive iz svakog kuta grada i okolice. Ravni Kotari koji se prostiru sjeverno od Zadra dodatan su potencijal ovog grada i nude mu nesmetanu mogućnosti širenja i razvoja u tom prostoru.

Svako mjesto u Zadarskoj županiji ima svoje čari, naše nekretnine smjestile su se svugdje po malo, pa tako apartmane, stanove, kuće, zemljišta i vile možete naći sve od Kožina do Vira, Privlake, Starigrada, pa od Bibinja, Sukošana sve do , Biograda, Pakoštana i Draga, te na otocima. Više o mjestima i otocima u Zadarskoj županiji gdje se nalaze naše nekretnine pročitajte na stranici O Zadru i okolici.

Ono na što se trebate naviknuti kada boravite ili živite u Zadru jest da nema „priše“, odnosno da nema  žurbe i da si treba uzeti vremena za polagano ispijanje kave na suncu, što je ovdje moguće gotovo duž cijele godine. Sredozemna klima sa suhim i vrućim ljetima, s umjerenim padalinama kroz godinu, gdje i zimi temperature gotovo uvijek ostaju pozitivne održavaju dobro raspoloženje i „moving“ u gradu. Znajte da ovdje primjerice u srpnju sunce sija i do 12 sati dnevno!

Upravo opisani atraktivan položaj Zadra i blaga klima ovog podneblja omogućili su ovom kraju sve njegove prednosti.  Zadar je izvrsno povezan s ostatkom Hrvatske, Europe, pa i svijeta. Zadar je vrlo atraktivna turistička destinacija koja svake godine broji sve više posjetitelja, a uz to Zadar i dalje ima nevjerojatnu mogućnost daljnjeg gospodarskog razvoja i širenja.

Više o prometnoj povezanosti Zadra pročitajte pod Prometna povezanost.

Kada ste u Zadru, zapravo ste blizu svega, jer u radijusu od stotinjak kilometara nalaze se brojni nacionalni parkovi, parkovi prirode i druge atrakcije. Više o okolici Zadra s nacionalnim parkovima i parkovima prirode, znamenitostima i atrakcijama pročitajte na linku Atrakcije i znamenitosti.

Nastavimo dalje sa hranom i gastronomijom. Hrana je uvijek bitna tema kada putujete u neku novu destinaciju, a u  Zadru, njegovim okolnim mjestima i otocima zadarskog arhipelaga uvijek se može dobro jesti. Lokalni uzgoj smokava, masline, vinove loze, stočarstvo, ribarstvo rezultira u jako kvalitetnim proizvodima koji stižu na stol, sve od maslinovog ulja, dobrog vina i džemova do zdravog mesa i ribe. U Zadru i zadarskoj okolici zaista smijete i trebate uživati u dobroj hrani i piću.

Koliko je Zadar atraktivan dokazuje i odabir Zadra kao najbolje turističke destinacije u 2016. godine. Više o tome, pronađite na europeanbestdestinations.com.

Na kraju, ne treba zaboraviti još jedan značajan faktor grada, a to je ono što Zadar čini tako vedrim i popularnim, a to su njegovi srdačni stanovnici, kojih Zadar broji oko 75.000. Niti prevelik niti premali grad. Dalmatinski šarm i gostoljubivost pravog turističkog grada, još su jedan adut ovog jadranskog bisera. Zadar živi punim plućima, studentski je grad s jednim od najljepših sveučilišta, grad brojnih festivala, muzeja, grad s aktivnim kazalištem i kinom.

Ono što je zaključak jest da je Zadar savršen! 🙂 U Zadru se može živjeti jako lijepo, opušteno u dobroj klimi, s dobrom gastronomskom ponudom, dovoljno događanja, nevjerojatnom prirodom i gdje svatko može naći nešto za sebe.

Više korisnih informacija o Zadarskim kvartovima, linkove na našu ponudu te fotografije pronaći ćete u nastavku:

Zadarski kvartovi: Arbanasi, Belafuža, Bili brig, Branimirova obala, Bokanjac, Borik, Brodarica, Bulevar, Crvene kuće, Diklo, Diklovac, Dražanica, Gaženica, Jazine, Kolovare, Mocire, Petrići, Ploča, Plovanija, Poluotok (stari dio grada), Puntamika, Relja, Ričina, Sinjoretovo, Skročini, Smiljevac, Stanovi, Špada (Melada), Vidikovac, Višnjik, Voštarnica, Vruljica.

Ako nikad niste, provedite jednu večer na zadarskoj rivi, uz pozdrav Suncu i zadarske orgulje i pogledajte zalazak Sunca; da ćete se uz taj prizor zaljubiti u Zadar je zajamčeno.

_____________________________________________________________

Izvori fotografija:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Zadar_Kathedrale_St._Anastasia_04.jpg
https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Zadar_Kathedrale_St._Anastasia_03.jpg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sunset_in_Zadar.jpg