Zadar

Tražite nekretninu u Zadru ili zadarskoj okolici?

Želimo Vas podsjetiti ili ako treba, upoznati s razlozima zašto je upravo Zadar idealan odabir za Vaš dom ili Vašu nekretninu za odmor!

Krenimo s geografskim položajem ovog prekrasnog hrvatskog grada. Ako želite znati precizno, Zadar se nalazi na 44°06’51” sjeverne zemljopisne širine i 15°13’40” istočne zemljopisne dužine. Zadar je svoj poprilično savršen položaj našao na razigranoj obali Jadranskog mora, na sjeveru Dalmacije kao sjedište Zadarske županije. Zadar prema moru čuvaju brojni šaroliki otoci, a leđa mu čuva masivna planina Velebit. Velebit s jedne, a modro more i otoci s druge strane tvore jedinstvene pejzaže i panorame vidljive iz svakog kuta grada i okolice. Ravni Kotari koji se prostiru sjeverno od Zadra dodatan su potencijal ovog grada i nude mu nesmetanu mogućnosti širenja i razvoja u tom prostoru.

Svako mjesto u Zadarskoj županiji ima svoje čari, naše nekretnine smjestile su se svugdje po malo, pa tako apartmane, stanove, kuće, zemljišta i vile možete naći sve od Kožina do Vira, Privlake, Starigrada, pa od Bibinja, Sukošana sve do , Biograda, Pakoštana i Draga, te na otocima. Više o mjestima i otocima u Zadarskoj županiji gdje se nalaze naše nekretnine pročitajte na stranici O Zadru i okolici.

Ono na što se trebate naviknuti kada boravite ili živite u Zadru jest da nema „priše“, odnosno da nema  žurbe i da si treba uzeti vremena za polagano ispijanje kave na suncu, što je ovdje moguće gotovo duž cijele godine. Sredozemna klima sa suhim i vrućim ljetima, s umjerenim padalinama kroz godinu, gdje i zimi temperature gotovo uvijek ostaju pozitivne održavaju dobro raspoloženje i „moving“ u gradu. Znajte da ovdje primjerice u srpnju sunce sija i do 12 sati dnevno!

Upravo opisani atraktivan položaj Zadra i blaga klima ovog podneblja omogućili su ovom kraju sve njegove prednosti.  Zadar je izvrsno povezan s ostatkom Hrvatske, Europe, pa i svijeta. Zadar je vrlo atraktivna turistička destinacija koja svake godine broji sve više posjetitelja, a uz to Zadar i dalje ima nevjerojatnu mogućnost daljnjeg gospodarskog razvoja i širenja.

Više o prometnoj povezanosti Zadra pročitajte pod Prometna povezanost.

Kada ste u Zadru, zapravo ste blizu svega, jer u radijusu od stotinjak kilometara nalaze se brojni nacionalni parkovi, parkovi prirode i druge atrakcije. Više o okolici Zadra s nacionalnim parkovima i parkovima prirode, znamenitostima i atrakcijama pročitajte na linku Atrakcije i znamenitosti.

Nastavimo dalje sa hranom i gastronomijom. Hrana je uvijek bitna tema kada putujete u neku novu destinaciju, a u  Zadru, njegovim okolnim mjestima i otocima zadarskog arhipelaga uvijek se može dobro jesti. Lokalni uzgoj smokava, masline, vinove loze, stočarstvo, ribarstvo rezultira u jako kvalitetnim proizvodima koji stižu na stol, sve od maslinovog ulja, dobrog vina i džemova do zdravog mesa i ribe. U Zadru i zadarskoj okolici zaista smijete i trebate uživati u dobroj hrani i piću.

Koliko je Zadar atraktivan dokazuje i odabir Zadra kao najbolje turističke destinacije u 2016. godine. Više o tome, pronađite na europeanbestdestinations.com.

Na kraju, ne treba zaboraviti još jedan značajan faktor grada, a to je ono što Zadar čini tako vedrim i popularnim, a to su njegovi srdačni stanovnici, kojih Zadar broji oko 75.000. Niti prevelik niti premali grad. Dalmatinski šarm i gostoljubivost pravog turističkog grada, još su jedan adut ovog jadranskog bisera. Zadar živi punim plućima, studentski je grad s jednim od najljepših sveučilišta, grad brojnih festivala, muzeja, grad s aktivnim kazalištem i kinom.

Ono što je zaključak jest da je Zadar savršen! 🙂 U Zadru se može živjeti jako lijepo, opušteno u dobroj klimi, s dobrom gastronomskom ponudom, dovoljno događanja, nevjerojatnom prirodom i gdje svatko može naći nešto za sebe.

Ako nikad niste, provedite jednu večer na zadarskoj rivi, uz pozdrav Suncu i zadarske orgulje i pogledajte zalazak Sunca; da ćete se uz taj prizor zaljubiti u Zadar je zajamčeno.

_____________________________________________________________

Izvori fotografija:
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Zadar_Kathedrale_St._Anastasia_04.jpg
https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Zadar_Kathedrale_St._Anastasia_03.jpg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sunset_in_Zadar.jpg