Ražanac

Ražanac

Ražanac, prekrasno dalmatinsko mjesto s panoramskim pogledom na more i Velebit, smjestio se na obali Velebitskog kanala oko 22 km sjeveroistočno od grada Zadra.

Općina Ražanac s naseljima Ražanac, Radovin, Jovići, Rtina, Ljubač, Ljubački stanovi, Podvršje i Krneza broji skoro 3.000 stanovnika, a od toga gotovo 950 živi u samom središtu Općine, Ražancu.

Poznat je po svojim ribarima i friškoj kvalitetnoj ribi koju oni donose, a koju možete kupiti ili uživati u tim svježim proizvodima pripremljenim u lokalnim restoranima i konobama. Uz ribu najbolje ide dobro vino, a po tome su Ražančani također nadaleko znani i po berbi grožđa iz brojnih ovdašnjih vinograda ovdje sami proizvode odlično vino.

ražanac zora

Oduševiti će Vas bistrina mora i vrhunske plaže duž obale.

U mjestu pronalazite sve svakodnevne potrebne poslovnice i ustanove, tu su caffe barovi i restorani, trgovine, Osnovna škola, ordinacija opće prakse, ljekarna, ured Općine, pošta, bankomat itd.

Rivu uz centar krase ostaci mletačke utvrde, mnogo tipično dalmatinske kamene gradnje, krasna šetnica i riva s brojnim brodicama. Ova je fantastična kulisa poslužila kao kulisa nekoliko Hrvatskih filmova.

Ispred Ražanca smjestila su se dva otočića zvani Ražanac Mali i Veli s divnim osamljenim plažama.

U Ražancu, ako želite možete provesti opuštajući i miran odmor, ali ako Vas više zanima aktivni odmor na istom mjestu imate odličnu ponudu i za to. Na odabir su Vam izleti do okolnih Nacionalnih parkova, biciklističke staze, rafting na Zrmanji, jedrenje na dasci, bungee jumping s masleničkog mosta i još mnogo toga. Savjetujemo da dođete i istražite što Ražanac sve nudi, sigurni smo da će Vam se svidjeti.

Više informacija možete pronaći na stranicama Turističke zajednice općine Ražanac.

Provjerite našu ponudu: Nekretnine u Ražancu

________________________________________

Izvor slike:
https://www.opcina-razanac.hr/razanac-2/
https://tz-razanac.hr/destinations/razanac/