Vinjerac

Vinjerac

Vinjerac je pitoreskno mjesto smješteno na poluotočiću na jugoistočnoj strani Velebitskog kanala, oko 35 km sjeveroistočno od grada Zadra. Pri dolasku u mjesto, panorama koju ćete ugledati ostaviti će Vas bez riječi. Pogled na staru jezgru, more i planinu Velebit zaista je jedinstven i apsolutno prekrasan.

Sve više ljudi posjećuje, vraća se i ostaje u Vinjercu. Stvoren je za kvalitetan i miran odmor u mediteranskom okruženje bez gužve i strke dok je grad udaljen manje od pola sata vožnje.

Vinjerac more

Prostor Vinjerca naseljen je od prapovijesnih vremena o čemu svjedoče ruševine liburnskog lokaliteta, spilje, samostani i crkve. Danas broji manje od 200 stanovnika. Tradicionalno su najbitnije gospodarske grane ovdje bile pomorstvo i ribarstvo, no danas je sve bitniji turizam. Upravno od 1993. godine pripada Općini Posedarje, a Posedarje je ujedno i prvo veće naselje gdje su smješteni dodatni restorani i kafići, pošta, ambulanta, škola, vrtić, banka i bankomat, ljekarna i druge uslužne djelatnosti i sadržaji.

U Vinjercu možete uživati u odličnoj gastronomiji koju nude lokalni restorani smješteni u divnom ambijentu. Ne smijete propustiti kušati nadaleko hvaljeni pršut iz ovog kraja proizveden na tradicionalna način iznimne kvalitete.

Vinjerac

Nešto dalje od stare gradske jezgre smjestile su se i grade se nove moderne nekretnine, apartmani i vile koje se izvode tako da maksimalno ostaje postojan taj fantastični pogled koji ovo mjesto kao rijetko koje nudi.

Više informacija možete pronaći na stranicama Turističke zajednice općine Posedarje – mjesto Vinjerac.

Provjerite našu ponudu: Nekretnine u Vinjercu