Bibinje

Bibinje

Mjesto Bibinje smješteno je na izvrsnoj lokaciji, samo 5 km južno od Zadra. Prostire se na oko 4 km obale, a broji oko 4.000 stanovnika. Od zadarske luke Gaženice i izlaza s autoceste udaljeno je samo nekoliko minuta vožnje, dok je s centrom Zadra povezano čestim autobusnim linijama. U blizini Bibinja nalazi se i marina Dalmacija, najveća marina u Hrvatskoj s oko 1.400 vezova. Zadarski aerodrom od Bibinja je udaljen samo 10km, čime je to mjesto vrlo dobro prometno povezano s ostatkom Hrvatske, kao i Europe.

U mjestu se nalazi velik broj trgovina, kafića i restorana, pošta s mjenjačnicom, dječji vrtić, osnovna škola, ambulanta opće prakse, zubna ambulanta, ljekarna čime svojim stanovnicima i posjetiteljima osigurava sve potrebno za ugodan život i odmor.

Stanovnici Bibinja tradicionalno se bave ribarstvom i poljoprivredom, kao i turizmom. Krasi ga prosječno 2500 sunčanih sati godišnje, nekoliko predivnih plaža, te je okruženo prekrasnom prirodom što ga čini idealnom lokacijom za sve koji žele aktivan odmor. Svojim gostima nudi razne sportske aktivnosti kao što su odbojka na pijesku, windsurfing, biciklizam, pješačenje, košarka, mali nogomet i slično. Svi oni koji žele mirniji i opuštajući odmor mogu vrijeme provesti u šetnjama pored mora i predivnom pogledu na more i otoke.

Na bibinjskoj šetnici nalaze se brojni restorani u kojima možete uživati u tradicionalnim dalmatinskim ribljim i mesnim specijalitetima. Ljeti se u Bibinjama održavaju mnogobrojna događanja, kao što su šarene večeri folklora i klapske pjesme, razne fešte i koncerti. Sva događanja su popraćena bogatom gastronomskom ponudom, a najpoznatije su fešta Sv. Roka, zaštitnika Bibinja i susret klapa Raspivano Bibinje.

Više informacija možete pronaći na stranicama Turističke zajednice općine Bibinje.

Provjerite našu ponudu: Nekretnine u Bibinjama

Izvori fotografija:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/08/Le_port_de_Bibinje.JPG