Privlaka

Privlaka

Privlaka je malo turističko mjesto smješteno u blizini Zadra. Taj pjeskoviti poluotok krase brojne pješčane i šljunkovite plaže, a gotovo cijelo mjesto okružuje šetnica. 

Turizam je najrazvijenija grana, posebno zbog sadržaja koje pruža. Tako ćete u Privlaci osim predivnih plaža pronaći i brojne restorane, trgovine, kafiće, dječje parkove, zabavni park, a u ljetnim mjesecima gotovo svakodnevno se organiziraju brojne zabavne  manifestacije, a najpoznatija je Privlačka noć koja se sva godine održava na isti dan; 04. kolovoza. Osim toga, tu su Ribarske noći, susreti klapa te brojni koncerti. Za one željne rekreacije, Privlaka nudi dva nogometna igrališta, košarkaško i odbojkaško igralište. Rekreativci zasigurno neće propustiti trčanje dugom šetnicom uz more. Privlaka je ponosni organizator utrke Privlaka Run koja se održava svake godine. Isto tako, dugačka obala je kao stvorena za plivanje i ronjenje. Osim predivnih kamenih plaža, jedan dio Privlake prekriven je pješčanim plažama.

Osim sadržaja za zabavu i sport, Privlaka ima i sve sadržaje potrebne za svakodnevni život; školu, ambulantu opće medicine, stomatološku ambulantu, ljekarnu, poštu, turistički informativni centar, dva hipermarketa, brojne manje trgovine, kozmetički salon, frizerski salon.

Iako je relativno malo mjesto, Privlaka osim smještajnih kapaciteta u vidu apartmana i kuća za odmor, ima hotel s 4 zvjezdice smješten na predivnoj plaži na Škrapavcu.

Privlaka je od Zadra udaljena samo 15ak minuta vožnje. Poluotok je 7 km dug i 4 km širok, a okružuje ga kraljevski grad Nin te otok Vir. Osim toga, u neposrednoj blizini je i Zaton koji je poznat po turističkom kampu Zaton Holiday Resort.

Privlaka broji nešto više od 2200 stanovnika, a u ljetnim mjesecima taj broj se znatno poveća zbog dobro razvijenog turizma kojem prethodi više od 2540 sunčanih sati godišnje. Privlaka je idealna za opuštajući godišnji odmor u pravom mediteranskom ambijentu.

Više informacija možete pronaći na stranicama Turističke zajednice općine Privlaka.

Pregledajte našu ponudu: Nekretnine u Privlaci