Sukošan

Sukošan

Sukošan je malo turističko mjesto nadomak Zadra od kojeg je udaljeno tek 7 km.  To je mirno mjesto dugih obala, čistog i bistrog mora. Ima preko 10 km dugačku razvedenu obalu koju krase uređene plaže i intimne male uvale.  Ugodan je za život tijekom cijele godine jer ima dječji vrtić, osnovnu školu, ambulantu opće i stomatološke medicine, tržnicu, trgovine, kafiće, restorane, sportsku dvoranu, igralište, dječji park. Osim toga mnogi su ga prepoznali kao idealno mjesto za provod godišnjeg odmora. Sukošan, naime, ima mnoštvo uređenih apartmana, pansione, hotele i kampove, a zahvaljujuću najvećoj marini na Jadranu, pravi je raj i za nautičare.

Najpoznatija plaža svakako je Dječji raj; pješčana plaža puna sadržaja. Obala Dječjeg raja popločana je kamenim pločama a dio je prekriven oblutkom. Tu se nalazi i dječje igralište te aqua park kao i brojni kafići, restorani i beach barovi. Pri kraju mjesta nalazi se poznata plaža „Mala Makarska“ prekrivena oblutkom. Tu je uređeno odbojkaško i košarkaško igralište, te igralište za boćanje i brojni dječji sadržaji. Osim toga tu se nalazi i predivan beach bar, restoran i fast food.

U Sukošanu je posebno razvijen nautički turizam zbog predivne marine. D-Marin marina Dalmacija broji 1200 potpuno opremljenih vezova u moru i oko 500 vezova na kopnu. To je ujedno i najveća marina na Jadranu, predivno uređena i smještena u prirodnoj uvali. Tu se nalazi i prekrasna plaža prekrivena oblutkom gdje je smješten restoran i beach bar.

Sukošan ima izravnu povezanost s autocestom preko brze ceste od koje je udaljen cca 3 km, a od Zračne Luke Zadar udaljen je cca 6 km.

Više dodatnih informacija možete pronaći na stranicama Turističke zajednice općine Sukošan.

Pregledajte aktualnu ponudu: Nekretnine u Sukošanu

Izvor slike:
https://www.flickr.com/photos/klimenko/8080891349/