Posedarje

Posedarje

Posedarje je mjesto smješteno 25 km sjeveroistočno od grada Zadra, a leži na obalama prekrasnog Novigradskog mora. Izuzetno povoljan prometni položaj uz Jadransku magistralu, u blizini autoceste i zračne luke mjesto čine lako pristupačnim čak i tokom velikih ljetnih gužvi. Posedarje živi cijelu godinu, pa se svi svakodnevno potrebni sadržaji mogu naći u blizini. Preko 3.600 njegovih stanovnika i njihovi gosti na raspolaganju imaju brojne ugostiteljske objekte, restorane i kafiće, sportsko – rekreacijske sadržaje, poštu, ambulantu, školu, vrtić, banku i bankomat, ljekarnu i druge uslužne djelatnosti. Po potrebi, u Zadar se stiže nakon 20 minuta vožnje autom.

S lokacijom u mikroregiji Ravni Kotari ovo se okruženje ističe prekrasnom prirodom i za ovaj kraj vrlo bogatom i raznolikom poljoprivredom. Posedarje se može ponositi vrhunskim pršutom sazrjelim i sušenim na tradicionalni način što se osjeti i cijeni u svakom zalogaju. Ovdje ćete na štandovima i u restoranima pronaći kvalitetne domaće proizvode, ribu ovdašnjih ribara i maslinovo ulje posedarskih maslinara.

Turizam je gospodarska grana koja se u ovom kraju sve više razvija. Smještaj koji se može pronaći je kvalitetan i šarolik, a na izboru su obiteljski smještaj, hoteli i kampovi.

posedarje

Oduševiti će Vas ovdašnje plaže koje je 2018. godine The Guardian svrstao u 25 najljepših u Europi.

Želite li provesti aktivni odmor u ovom ste dijelu okruženi atraktivnim biciklističkim rutama, nekoliko Nacionalnih parkova i parkova prirode nalaze se u radijusu manjem od 100 km, odlično izletište s rafting ponudom je rijeka Zrmanja 20ak kilometara istočno od Posedarja, a jedna od preporuka je i Jeep safari u Velebit ili pak šetnja i planinarenje ovom čudesnom planinom.

Kao dalmatinsko mjesto, i Posedarje zna napraviti dobru feštu. Već nekoliko godina za redom u srpnju se održava manifestacija „Fešta od ribe i vina“ koja spaja vrhunsku atmosferu, dalmatinsku glazbu i kvalitetnu ribu. Dobra svirka i koncerti održavaju se tokom ljeta na više lokacija.

Posedarje svojim stanovnicima i posjetiteljima nudi mnogo i mjesto je u kojem je zbog brojnih sadržaja, prekrasnog okruženja na obali Novigradskog mora uvijek ugodno boraviti.

Još dodatnih informacija možete pronaći na stranicama Turističke zajednice općine Posedarje.

Provjerite našu ponudu: Nekretnine u Posedarju