Sveti Petar na Moru

Sveti Petar na Moru

Sveti Petar na Moru se smjestio 20 km jugoistočno od Zadra, a broji oko 400 stanovnika. Ovo maleno primorsko mjesto privlači svoje posjetitelje lijepim plažama, čistim morem i predivnim pogledom na Pašmanski kanal. Od sljedećeg većeg grada i prometnog centra na Biograda na Moru je udaljeno samo 10km, pa je prometno dobro povezano sa svim krajevima Hrvatske. U centru mjesta postoji nekoliko trgovina, barova i restorana, te velik broj privatnih apartmana i kampova. Plaže ovog mjesta prostiru se duž cijele njegove obale, a uglavnom su šljunčane i pješčane.

sveti petar s mora

Iz ovog slikovitog primorskog mjesta svoje korijene vuče poznati francuski pisac Émile Zola. U Sv. Petru i njegovom zaleđu su otkrivena brojna arheološka nalazišta, a neka od njih su vezana uz prahistorijskog čovjeka nađena u podnožju brda Tustica kuda je prolazio i Trajanov akvadukt Biba – Jader čiji su ostaci vidljivi i danas.

Više informacija o mjestu Sveti Petar na Moru možete pronaći na stranicama Turističke zajednice općine Sveti Filip i Jakov.

Provjerite našu ponudu: Nekretnine u Svetom Petru na Moru

________________________________________

Izvor slike: https://www.opcina-svfilipjakov.hr/naselja/sveti-petar