Biograd na Moru

Biograd na Moru

Grad Biograd na Moru se smjestio 30km južno od Zadra, te je lokalni trgovački, prometni i nautički centar. Dio obale na kojem je smješten Biograd najrazvedeniji je dio Jadranske obale, pa je ovaj grad s uvalom Bošana na sjeveru, uvalom Soline na jugu kao i otočićima Planac i Sv. Katarina ispred njega postao i vrlo popularna destinacija za nautički turizam. Kroz Biograd prolazi jadranska magistrala, ima vlastiti autobusni kolodvor, a u njemu je smještena i trajektna luka za otok Pašman, pa je vrlo dobro prometno povezan s ostatkom Jadrana, zaleđem, te otocima Zadarskog arhipelaga.

Sam gradi broji oko 6.000 stanovnika, koji se tradicionalno bave poljoprivredom, ribarstvom i turizmom. Biograd ima i veliku povijesnu važnost za Hrvatsku jer je u prošlosti kao kraljevski grad bio sjedište hrvatskih kraljeva i biskupa. Danas je sjedište okolnih mjesta i općina, a njemu se nalaze svi sadržaji potrebni za ugodan život (trgovine, ljekarne, banke, poštanski ured, knjižnica, dom zdravlja, stomatološke ordinacije i sl.)

U blizini Biograda nalaze se čak tri nacionalna parka: Paklenica, Kornati i Krka, kao i dva parka prirode: Vransko jezero i Telašćica. Osim iznimnim prirodnim položajem Biograd brojne posjetitelje privlači bogatom turističkom ponudom – raznovrsnim manifestacijama, brojnim hotelskim i apartmanskim smještajnim jedinicama, ugostiteljskim objektima i sportskom sadržajima.

Biograd je domaćin brojnih događanja od kojih su neka već i tradicionalna. Međunarodna biciklistička utrka Biograd bike race, najveća izložba plovila u Hrvatskoj Biograd Boat Show, brojne regate, festival uličnih svirača Biograd Street Music Festival, Biogradska noć i Gastro Biograd samo su neki od njih.

Nedaleko od centra Biograda nalaze se brojne uređene plaže: šljunčane plaže Dražica i Bošana, te pješčane plaže Soline i Crvena Luka. Poznate su po gustim borovim šumama i kristalno čistom moru. U samom Biogradu i na njegovim plažama postoje brojni sportski i rekreativni sadržaji: moderan centar za tenis, ronilački centar, tereni za košarku, rukomet, mini golf, mali nogomet i odbojku na pijesku, a gosti se mogu okušati u surfanju i skijanju na vodi. Par minuta vožnje od centra Biograda nalazi se zabavno tematski park Fun Park Biograd.

Više informacija možete pronaći na stranicama Turističke zajednice grada Biograd na moru.

Provjerite našu ponudu: Nekretnine u Biogradu.