Plaže

Jedan od bitnih faktora kada ljudi traže nekretninu na moru, nekretninu za odmor, često je plaža. Kakva je plaža u mjestu ili kakvih plaža ima u blizini?

Želimo Vam potvrditi da se u Zadarskoj regiji nalaze spektakularne plaže (a ovu su samo neke):

UVALA SAKARUN, DUGI OTOK

Ako ste plovili Zadarskim arhipelagom, ako ste bili na Dugom otoku ili ako ste čitali popise najljepših plaža na svijetu čuli ste sigurno za Uvalu Sakarun na dugom otoku. Plaža se pruža 800 m i gleda na pučinu Jadrana. Nalazi se na sjeverozapadnoj obali Dugog otoka, u blizini naselja Veli Rat, Verunić, Soline i Božava.

KRALJIČINA PLAŽA, NIN

Među prvima svakako treba spomenuti Kraljičinu plažu u Ninu, sa svojih 3 km pješčane obale stvorene za zabavu i uživanje na suncu i ljetu. Pogled s plaže puca na more i Velebit, a tik do nje lokalitet je poznatog ljekovitog blata.

KOLOVARE, ZADAR

Da se u samom gradu može naći dobra plaža dokazuju zadarske Kolovare. Na odličnoj lokaciji, lako dostupnoj iz centra grada smjestila se hvaljena, čista i odlično opremljena, uređena plaža Kolovare s brojnim sadržajima.

DRAŽICA, BIOGRAD

Šljunčana plaža koja se proteže uzduž prelijepe Biogradske šetnice opremljena i uređena svime što bi Vam na plaži moglo zatrebati: kabine za presvlačenje, tuševi, najam ležaljki i suncobrana, masaža na otvorenom, animacija za odrasle i djecu, najam skutera, pedalina, kanua i čamaca, veliki tobogan, ronilački klub.

PISAK I KULIN, RIVIJERA STARIGRAD – PAKLENICA

Jedinstvene plaže od prirodnog šljunka koje se protežu podno padina Velebita i Nacionalnog Parka Paklenica, još su jedna čarobna igra i dar prirode.

PLAŽA ZATON

Raj za djecu, obitelj, mlade i one malo starije je ova 1,5 km duga plaža s velikim brojem sadržaja omogućuju da svaki boravak na ovoj plaži bude poseban i zabavan. Ljubitelji sporta ovdje mogu uživati u odbojci na pijesku, tenisu, jet-ski, piciginu, badmintonu, aquaganu, icebergu i brojnim drugim aktivnostima.

Još više informacija i fotografije naših plaža pronaći ćete na stranicama zadar.hr.

______________________________________________________________

Izvor fotografije:

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Soline14.jpg